Párkapcsolatok a 21. században!
2015. szeptember 13. írta: Kis Henriett

Párkapcsolatok a 21. században!

~Ha valami elromlik, megjavítjuk?!~

Régóta foglalkoztat a téma, tehát most szánok neki egy bejegyzést! A következő mondatot egy portálon olvastam, egy szakértő nyilatkozta, mindenesetre nekem tetszett:

A szerelem csupán az a mozdulat amikor felülünk a bicajra, a párkapcsolat pedig az amikor hajtjuk!

...Találó ugye?

Alapvetően arról van szó, hogy a 'mai' párkapcsolatok, hogy is mondjam, kissé finoman fogalmazva felszínesek. Rég kiveszett belőlük az igazán mély érzelem, amit tiszta szerelemnek lehet nevezni, mert anno nagyanyáink idején minden más volt. Rengeteg családnál látok példát arra, hogy a nagyszülők még a 8. x-en túl is szeretetben, egymás támogatásában látják az élet valódi értelmét, ezzel szemben az ő gyerekeik a mi szüleink  (tisztelet a kivételnek) gyakrabban írják alá azokat a bizonyos válási papírokat, nem kímélve ezzel az ő gyermekeiket a gyötrelmes herce-hurcától, mondhatni szép példa. Biztos van olyan példa amelyikben a különválás a legésszerűbb döntés, de vajon nem működhetne a 'megjavítjuk' alternatíva?oqcoq63ejd.png

Nem rég láttam a facebook-on egy videót amiben a riporter, azt kérdezte az interjúalanytól egy idős úrtól, hogy mi a titka a boldogságának majd 50 évnyi házasság után? A bácsi azt felelte - tetszik tudni mi abban az időben éltünk, mikor ha valami elromlott azt megjavítottuk nem pedig eldobtuk!    És tudjátok mit? Lehet régimódinak tűnök, de ugyanezt az elvet vallom.jmnrw9qby6.png

Itt van pár tipp, ami segít a nehézségek leküzdésében:

1. Adj szabadságot!

Magadnak és a másiknak is, de főképp a másiknak. Nem kell mindig a két méteres körzetében lennünk, mert attól fullasztóvá válik a szeretetünk. Különben is a külön töltött idő hozza magával az együtt töltött boldog perceket.

2. Szeresd önmagad!

Sok barátom küzd ezzel a problémával, hogy állandóan és elég durván kritizálják önmagukat a párjuk jelenlétében:" kövér vagyok, csúnya a fejem, hízáscsík van a fenekemen..." a pasik ettől falra másznak. Először magaddal kell kibékülnöd, hogy elfogadhass másokat és mások is téged.yeg73ijfxa.png

3. Tanulj meg bízni!

A másikban (és magadban)!!!! Alapvető buktatója a kapcsolatoknak, ha féltékeny vagy és ezt folyton a másik tudtára adod, mert mert addig játszol a tűzzel, míg végül tényleg okot ad az iméntieknek. Elég vagy, szeret téged, hiszen veled van!

4. Ismerd fel a gyenge pontjaidat! 

Ha nem vagy még kapcsolatban, akkor jobban teszed ha még előtte felismered és tudatosítod magadban a gyengeségeidet, meg a hibáidat, amikről te is pontosan tudod, hogy az őrületbe kergeted a környezetedet, mert az nagyon fájdalmas, s olykor a kapcsolat végét is jelenti ha ezt a párod teszi meg helyetted és kendőzetlenül az arcodba vágja.

5. Tanuld meg tisztelni a másikat!

Aranyszabály! Minden értelemben tiszteld. Tiszteld meg a figyelmeddel, hogy nem mindig önös érdekből magadat helyezed a középpontba! Tartsd tiszteletben ha rád van szüksége és ne taszítsd el magadtól! A szavaidat pedig főképp válogasd meg, ugyanis ez is a tisztelet egyik jele, gondolj csak bele ha tiszteletlenül beszélsz vele, mekkora bélyeget égetsz a kapcsolatra, arról nem is beszélve, hogy ugyanezt várhatod vissza tőle.

6. Engedd el a félelmeidet!

A folyamatos paranoiát, hogy 'nem vagyok elég jó neki, biztos meg fog csalni egy jobb miatt, mi van ha csak játszik velem"... engedd el. Az erős kapcsolat alapja a kölcsönös bizalmon alapszik. Veled van mert téged szeret! Ennyi!

7. Fogadd el, hogy másként gondolkodik mint te!

Bizony-bizony a férfiak és a nők különböző gondolkodásmóddal lettek megáldva. Állítólag az a baj a férfi logikával, hogy nem lett belekalkulálva a nőké. Igaz. Ha nő vagy sosem fogod megérteni, bizonyos dolgokról miért gondolkodik a pasid úgy ahogy és nem úgy ahogy te. Ne akarjátok megérteni a másikat mindenáron.

8. Soha ne hánytorgass!

Megint csak alapvető probléma: " Bezzeg a múltkor is ezt, meg azt tetted"... Nem. Ilyen nincs. A felszíni sérelmeket meg lehet és meg is kell beszélni, hogy a későbbiekben ne legyen okunk hánytorgatni ezeket. Túl kell lépni rajta. Nehéz, de tanulható és a későbbi problémák elkerülése érdekében tanuld is meg. A jó kapcsolat alapja ha sokat beszélgettek, mindig és mindent őszintén meg tudtok vitatni!

Végül mire jutottatok?  ELDOBNI? vagy MEGJAVÍTANI?

Pusszancs: Heni ;)

 

süti beállítások módosítása